Magnifik malt till mogen mat
Skördetider – mognare mat med mer smak
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-15
Skördematen sköljs gärna ner med ljusa, lättdrucket eleganta lageröl med personlighet.
Mat&Vins ölexpert Göran Winbergh tipsar om sina favoriter just nu.
Landsort Lager
Nynäshamns Ångbryggeri
1466, 27,50 kr, 50 cl, 5,3 %
Torrt krispig och fruktig med toner av nybakad vetebulle och sommaräpplen.
Spaten
Tyskland
11333, 14,60 kr, 50 cl, 5,2 %
Torr och ihållande maltig smak med finstämt solmogen sädeskaraktär.
Mariestads Prima Lager
Spendrups
1389, 14,50 kr, 33 cl, 5,1 %
Blommigt humlekryddig och torrt maltig med friska stråk av vildäpplen.
Zeunerts Werde
Zeunerts
1469, 11,90 kr, 33 cl, 5,3 %
Pigg och fruktigt klang av citrus och persika med elegant humlebeska.
Efes Pilsener
Turkiet
1527, 15,60 kr, 50 cl, 5,0 %
Torr, frisk och ren med strävt uppfriskande stänk av torra gråpäron.
Peroni Nastro Azzurro
Italien
1418, 13,50 kr, 33 cl, 5,1 %
Mild och lätt citrussyrlig med lite metall och örter i bakgrunden.
Runöl
Tyskland
11359, 17,00 kr, 50 cl, 5,0 %
Frisk, aningen syrlig med inslag av mörk sirap och grovt kornbröd.
Mythos
Grekland
1396, 16,30 kr, 50 cl, 5,0 %
Rund och knäckebrödig med en nypa citrus och torkade äppelringar.