Foto: Stellan Herner
Ur boken ”Bästa kladdkakorna”

Kladdkaka med lakrits och kola

Bli först med att rösta!

Här bjuder kakdrottningen Mia Öhrn på sitt smarriga recept på kladdkaka med lakritskolor.

Konditorn och kakälskaren Mia Öhrn är ingen lakritsentusiast men ibland bestämmer hon sig för att baka något med lakrits i alla fall. Den här kakan har ett gäng pålitliga lakritstestare fått provsmaka och fullkomligt älskat - till och med en skeptiker som Mia själv gillar den.

Det bästa med det här receptet är att du själv kan anpassa hur mycket lakrits den ska smaka.

– Tycker du att lakrits är gott kan du ha i sex kolor, är du fullkomligt galen i lakrits kan du ha i tolv stycken, tipsar Mia i sin bok Bästa kladdkakorna.

Om du ska äta kakan samma dag är det bra att låta den grädda lite längre än angiven tid, annars blir den väldigt kladdig.

ur boken ”Bästa kladdkakorna” av Mia Öhrn

Lakritskladdkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl, 150 g
  • 1 krm salt
  • 8 kick, à 19 g (eller liknande lakritskola)

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM