Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Så steker du den perfekta oxfilén

Av Mattias Larsson

(492)

Vad tycker du?

Så steker du den perfekta oxfilén

Vill du lära dig att steka kött helt perfekt? Hitta rätt temperatur för rare och well done? Vill du veta varför du ska vända köttet flera gånger i stekpannan?

I videoklippet ger kocken Mattias Larsson sina bästa tips och berättar om ”Maillardreaktionen” som gör köttet extra smakrikt.

Ingredienser

  • 4 skivorLevainbröd, (alt annat valfritt bröd)
  • 4 skivoroxfilémedaljonger, á 120 g
  • 250 gCocktailtomater
  • 250 gSparris, alt salladslök i lite mindre mängd
  • 1 mskDijonsenap
  • 100 gkrispig sallad, typ roman eller cosmopolitan
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja
  • Smör
  • Pepparrotscréme
  • 1 dlCrème fraiche
  • 1 tskDijonsenap
  • 2,5 mskriven pepparrot
  • Salt

Till servering

  • rostad lök
Vänd köttet flera gånger när du steker.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så steker du den perfekta oxfilén

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Godare knackar på” bjuder han på härliga middagsmenyer.

Visa 59 recept

Ämnen