Aubergine med chermoula

Av Godare

(16)

Vad tycker du?

Aubergine med chermoula

Rätt hanterad är aubergine bland det godaste som finns. Här serveras den tillsammans med marockansk chermoula som ger smak av chili, vitlök och mynta.

Recept ur kokboken ”Vego på 15 minuter” av Maria Zihammou.

Aubergine med chermoula

Ingredienser

  • 2 Aubergine, á ca 300 g
  • 3 mskOlivolja

Chermoula

  • 3 mskBladpersilja, färsk, finhackad
  • 1 mskMynta, färsk, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 dlOlivolja
  • 1 tskSpiskummin, mald
  • Flingsalt
  • Peppar

Till servering

  • 2 grillade paprikor, från burk, finns att köpa i välsorterade matbutiker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Aubergine med chermoula