Lammkotletter med myntapesto

Av Godare

(18)

Vad tycker du?

Lammkotletter med myntapesto

Lamm och mynta är en klockren kombination. Servera gärna köttet och peston till ugnsbakad potatis smaksatt med rosmarin. Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok ”Al dente”.

Bjud på lammkotletter med myntapesto.

Ingredienser

  • 800 gLammracks, inkl ben
  • Salt och svartpeppar
  • 4 mskolio extra vergine d’oliva
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kvistrosmarin
  • 1 dlVitt vin
  • 0,5 citron, pressade saften
  • 1 mskfärsk dragon, hackad

Myntapesto

  • 1 krukaMynta
  • 1 krukaBasilika
  • 0,5 dlolio extra vergine d’oliva
  • 2 mskiskallt vatten
  • 0,5 dlSötmandel
  • 1 tskHonung
  • 1 tskcitron, pressad saft
  • Salt

Till servering

  • Citronskivor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lammkotletter med myntapesto

Ämnen