Muffinssemlor - för dig som vägrar välja
Muffinssemla – muffin och semla i ett, slipp dilemmat och kombinera två läckra bakverk till en. Gör det enklare att välja bakverk till söndagsfikat.
Muffinssemlor
Portioner: 12 stycken Tid: 30 min
Ingredienser:
Bullar:
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 ägg
- 1½ dl kvarg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk stötta kardemummakärnor
Fyllning
- ½ dl mjölk
- 75 g mandelmassa
- 2 dl vispgrädde
- florsocker
Så gör du Muffinssemlor:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten.
- Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.
- Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa.
- Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins.
- Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.