Foto: Thinkstock
Mazarinkaka, gott till kaffet.

Mazarinkaka – mjuk och saftig kaka med glasyr

4,1 (34 röster)

Mazarinkaka – den saftiga sockerkakan får härliga smaker av mazarin från mandel och bittermandel. Den söta glasyren matchar perfekt.

Mazarinkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 ägg
  • 6 bittermandlar, eller 8 droppar bittermandelolja
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 25 sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g smör
  • Till formen

  • smör
  • ströbröd
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vatten

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Efterrätt