Grilla i sommar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-05-26

Alla hittar något gott på grillen

Grillat är gott. Ett annat plus är att det är enkelt. Vem vill stå i köket och dona när solen skiner?

Enkelt och gott är också matskribenten Cathrine Schücks filosofi.

I den här grillspecialen bjuder vi på 29 av hennes recept. Skriv ut och använd hela sommaren.

Sommarens färg är rosa, utan tvekan. Rosablommiga dukar, rosa servetter och självklart för den som har, rosa porslin.

Det hela kan självklart förhöjas ytterligare med rosa blommor, dekorativt utlagda på bordet. Eller som på bilden, torkade rosenblad.

I år slår det ut på riktigt på tallriken. Nu kommer sommarens landsplåga, nämligen ätliga blommor i maten.

Visst har en hel del av er singlat ringblommeblad över potatissalladen sedan urminnes tider. I år kommer det att blomma rejält, för nu finns det ätliga blommor att köpa i stora välsorterade livsmedelsbutiker. Populära sorter är ringblomma, kryddtagetes, krasse, klöver, gurkört, samt självklart rosenblad.

Efter alla varningsartiklar om akrylamid och faran med hårt grillad/stekt mat, så borde väl en klar trend bli att försöka grilla lite mildare.

Med andra ord, höj ribban, förlåt grillgallret, och försök grilla sommarens köttbitar lite snällare och mindre sotsvarta.

Cathrine Schück