Middagstips

Foto: Thinkstock
Empanadas

Empanadas de pino – köttfärspiroger

3,9 (60 röster)

Empanadas de pino kommer från Chile men de små pirogerna finns i många olika varianter i Spanien och i stort sett hela Sydamerika. De passar perfekt på buffén, mellanmålet eller till fredagsmyset. Fyll med köttfärs, kyckling eller bönröra.

Empanadas

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Deg

  • 1.8 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • 3 msk matolja
  • Fyllning

  • 20 russin
  • 10 svarta oliver
  • 4 ägg
  • 3 msk olja
  • 0.5 tsk kumminfrön, eller mald kummin
  • 350 g nötfärs
  • salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar, eller en färsk chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk oregano
  • svartpeppar

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ