Middagstips
Foto: Thinkstock
Empanadas
Empanadas de pino – köttfärspiroger
3,9 (60 röster)
Empanadas de pino kommer från Chile men de små pirogerna finns i många olika varianter i Spanien och i stort sett hela Sydamerika. De passar perfekt på buffén, mellanmålet eller till fredagsmyset. Fyll med köttfärs, kyckling eller bönröra.
Empanadas
Ingredienser
Deg
- 1.8 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 1 äggula
- 1 ägg
- 3 msk matolja
Fyllning
- 20 russin
- 10 svarta oliver
- 4 ägg
- 3 msk olja
- 0.5 tsk kumminfrön, eller mald kummin
- 350 g nötfärs
- salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipeppar, eller en färsk chili
- 2 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- 1 tsk oregano
- svartpeppar