Foto: Emma Mattsson
Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

4 (1 röst)

– Det viktigaste är naturligtvis hur en rätt smakar! Men det är inget minus om den är fantastiskt snygg också. Här kommer en tårta som har allt. Den är snygg, god och är laddad med massor av härliga jordgubbar, säger Paolo Roberto.

Till receptet behövs en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. För en större tårta kan receptet dubblas och kakan gräddas i en liten långpanna.

Gräddtårta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Tårtbotten

  • 6 ägg
  • 1.3 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.3 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • solrosolja, eller majsolja (för smörjning av bakform)
  • Citronkräm

  • 1 citron
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbslag

  • 1.5 l jordgubbar, färska (750 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl strega eller fruktlikör
  • Dekoration

  • 2 dl tårtsmulor, se nedan
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g savoiardikex

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

LÄS OCKSÅ