Foto: Marie Mandelmann
Söta goda hasselstörar.

Mandelmanns goda hasselstörar

Bli först med att rösta!

Ett nötigt och snurrat sockerbröd är ett stöd så gott som något när tillvaron lutar. Vid eventuell fortsatt svajighet rekommenderas dubbla hasselstörar.

Ur boken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal (Bonnier Fakta). Recept: Gustav Mandelmann. Foto: Marie Mandelmann.

Hasselstörar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Smördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten, kallt
  • 1 äggula
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • 250 g smör, 50 g rumsvarmt, 200 g kallt till inkavlingen
  • 1 ägg, till pensling
  • Garnering

  • 1 dl hasselnötter, ca 65 g
  • 0.5 dl strösocker
  • florsocker

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Mandelmann