Foto: Thinkstock
Bjud på vegansk blåbärscheesecake.

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

4,6 (21 röster)

Blåbärscheesecake – den här cheesecaken är både vegansk och glutenfri. Dessutom behöver du ingen ugn, bara en frys. Tänk på att cashewnötterna ska blötläggas över natten och tårtan ska frysas innan servering. Servera med färska blåbär och söta, ätbara blommor.

Raw cheesecake med blåbär (vegansk och glutenfri)

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Botten

  • 3.5 dl valnötter, pecannötter eller mandlar
  • 1.5 tsk kanel
  • salt, en liten nypa
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • Fyllning

  • 225 g cashewnötter, blötläggs över natten
  • 1 citron, stor (saften)
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1.5 dl kokosolja, smält
  • 4 msk sirap, eller ekologisk honung om du inte vill ha den vegansk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Dekoration

  • blåbär
  • ätbara blommor

Gör så här

avNina Kindbro

Foto: Ulrika Pousette
Radiokaka á la My kitchen stories
Foto: Frida Skattberg
Chokladbollar med nutellagömma
ARTIKELN HANDLAR OM