Nudelsallad med tamarifräst tofu – en underbar nudelsallad med friskhet från syrad gurka och extra mycket smak från den goda dressingen. Dessutom är den helt vegetarisk.
Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.
Ingredienser
Grön bas
1 pktekologisk fast naturell tofu, 270 g/pkt
2 morötter, medelstora
300 gSparrisbroccoli
200 pktsvartrisnudlar, eller bovetenudlar
4 Salladslök
0,5 krukakoriander
2 mskkokosolja, kallpressad
1 msktamari
Topping
0,5 dlnaturella jordnötter
0,5 krukakoriander
Tillbehör
0,5 ekologisk gurka
3 mskVatten
2 mskÄttiksprit 12%
1 mskagavesirap, (honung går bra, men då blir rätten inte vegansk)
Dressing
0,5 dlosötat jordnötsmör
1 mskrisvinäger
1 msktamari
1 krmVitlökspulver, äkta
2,5 mskVatten
himalayasalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
Vad tycker du?
Nudelsallad med tofu och jordnötsdressing
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.