Foto: Ulf Svensson
Babas – romindränkt krans.

Babas – bärfyllda kransar

3,5 (2 röster)

Babas – vin- eller romindränkta kransar fyllda med frukt och bär. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok Birgittas bästa recept vi minns (Lind & Co).

– De här små runda eller ringformade bakverken har en mycket spännande historia. Kakorna görs av en jäsdeg. De serveras varma, genomdränkta med vin, fruktsaft eller rom. Kakorna härstammar från Ryssland och namnet kommer från babusjka, eller baba, som de ryska barnen kallade sina far- och mormödrar, säger Birgitta Rasmusson.

Babas

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 3 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjöl
  • 100 g smör, mjukt

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning