Dinoburgare som man blir stark av
Dinoburgare proppade med spenat och quinoa sätter igång fantasin hos både barn och vuxna.
Vuxentillägg: Toppa burgarna med mosad avokado och mer grönsaker. Du kan också servera dem helt utan bröd, tillsammans med en sallad och valfri sorts gryn.
Recept ur kokboken Little green kitchen av David Frenkiel och Luise Vindahl, Norstedts.
Ingredienser
Spenat- och ärtburgare
- 1 dlquinoa, svart, sköljd och avrunnen
- 2 dlVatten
- 2 ägg
- 75 gspenat, endast bladen, grovhackade
- 300 gÄrter, gröna , frysta, upptinade
- Basilika, bladen från två kvistar
- 2 dlhavregryn
- 50 gpecorino, eller parmesan
- 2 mskcitron, pressad saft
- 1 tskflingsalt
- Olivolja, till stekning
Dressing
- 0,75 dlmajonnäs
- 2 mskKapris, sköljd, avrunnen och hackad
- 1 mskKetchup, av god kvalitet
till servering
- hamburgerbröd, små
- ketchup
- tomater, skivade
- salladsblad, krispiga
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.