Foto: Ulf Svensson
Trådrullar med arrakfyllning

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

4,3 (3 röster)

Trådrullar – smaksätt fyllningen med arrak eller punsch. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok Birgittas bästa recept vi minns (Lind & Co).

– För några år sedan när jag kom in på ett konditori i Ystad och tittade igenom vad disken hade att erbjuda fick jag se dammsugare som såg helt annorlunda ut. Marsipanen var vit och garnerad med spritsad choklad. Lite snabbt frågade jag bagaren vad det var för typ av dammsugare. Svaret kom på bestämd, trygg skånska: ”Det är ingen dammsugare. Kakorna heter trådrullar och har hetat så sedan gamle bagarens tid.” Fyllningen ska vara med arrak, möjligtvis punsch men inget annat, säger Birgitta Rasmusson.

Trådrullar eller Bagarskrap

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao, minst
  • 3 dl småkakas- eller sockerkakssmulor
  • arraksessens, eller punsch efter smak
  • Garnering

  • 300 g mandelmassa, eller vit marsipan
  • mörk choklad

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM