Foto: CHARLOTTE GAWELL
Bakad torsk med primörer och dillsmör.

Bakad torsk med primörer och dillsmör

3,9 (19 röster)

Här är en riktig Leif Mannerströms-favorit som du inte vill missa. Bakad torsk med goda primörer och dillsmör. Ät och njut!

Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förslag.

Bakad torsk med primörer och dillsmör

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g torskrygg, färsk i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 citroner, skalet
  • Dillsmör

  • 400 g smör
  • 1 bunt färsk dill
  • 0.5 citron, saften
  • Primörer

  • 1 knippe rödbetor
  • 1 knippe morötter
  • salt, till kokning
  • Till servering

  • färsk dill, några
  • 1 bit bit pepparrot
  • 1 burk forellrom

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM