Krispig laxsallad med läckra thaismaker
Laxsallad med brynt smör-majonnäs. Det här är en matig sallad med mycket smak. Majonnäsen får en extra dimension av det brynta smöret och laxens frasiga täcke blir en trevlig kontrast till den lena avokadon. Recept ur ”Super tasty thai” av Wichudaporn Chaiyasaeng.
Ingredienser
- 50 gsmör
- 1 tskFransk senap, fransk
- 2 äggulor
- 1 dlMatolja
- 1 krmSalt
- 1 krmSvartpeppar, nymald
Lax
- 500 glaxfilé, skinn- och benfri, skuren i bitar 3 × 3 cm
- 1 msksvampsoja
- 1 mskOstronsås
- 1 ägg
- 1,5 dlPanko ströbröd
- 50 gsmör
- 2 mskMatolja, till stekning
- 1 krmSalt
- 1 krmSvartpeppar, nymald
Sallad
- 65 gRucola
- 200 gCocktailtomater, delade
- 200 gsvarta oliver, utan kärnor
- 60 gAlfalfagroddar
- 4 Avokado, skurna i bitar 3x3 cm
- 150 gFetaost, tärnad
- 1 mskOlivolja, drygt
Till dekoration
- 0,5 krukakoriander, färsk
- 1 mskSesamfrön, svarta