Skagencheesecake
”En modern men ändå klassisk tårta. Den är lika uppskattad som en del av en festlig buffé som till förrätt och lunch. Dessutom är den busenkel att göra och helt utan gelatin.”
Receptet är ur Emma Brink Rasks kokbok ”Tårtor & smörgåstårtor till årets alla fester och högtider”.
3–4 timmar tillkommer för att få cheesecaken att stelna.
1 portion är cirka 8–10 bitar tårta.
Ingredienser
Botten
- 200 gKavring
- 75 gsmör
Cheesecake
- 400 gfärskost
- 2 dlCrème fraiche
- 30 gmajonnäs
- 250 gräkor, färska och skalade
- 40 gstenbitsrom
- 15 gDill, finhackad
- 1 mskpressad citronsaft
- Salt
- Peppar
Garnering
- 50 gRäkor, skalade, färska och skalade
- 40 gstenbitsrom
- 0,25 rödlök
- Dill , färsk