Medelhavstacos 2.0

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Medelhavstacos 2.0

Medelhavstacos – det här är tacos på en helt ny nivå, 2.0. Fyll tortillabröden med marockanska smaker av ugnsrostade grönsaker, kryddiga kikärtor, smulad fetaost och toppa med en smakrik grön och het sås.

Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Medelhavstacos 2.0

Ingredienser

  • Salt och svartpeppar, nymalen
  • Olivolja
  • 2 Paprikor
  • 3 Morötter
  • 1 sötpotatis, stor
  • 1 tskSalt
  • 1 Aubergine

Grön sås

  • svartpeppar, nymalen
  • 1 skvättvatten
  • 0,5 tskSalt
  • 0,5 mskagavesirap
  • 4 mskolivolja
  • 1 Lime, pressade saften
  • 0,5 jalapeño, färsk
  • 1 dlBladpersilja, hackad
  • 1 krukaoregano
  • 1 krukaBasilika
  • 0,5 avokado

Kryddiga kikärtor

  • svartpeppar, nymalen
  • 1 tskÄppelcidervinäger, knappt
  • 1 tsklönnsirap, eller agavesirap
  • 2 mskTamarisoja, knappt
  • 2 mskVatten
  • 0,5 tskgurkmeja, malen
  • 2 tskGaram masala
  • 1 mskneutral olja
  • 380 gkikärtor

Till servering

  • färsk basilika, kan uteslutas
  • granatäppelkärnor
  • 150 gFetaost
  • kryddiga kikärtor
  • grön sås
  • tortillabröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Medelhavstacos 2.0