Lär dig spritsa som ett proffs

Publisert:
Bakbloggaren Emma Brink Rask tipsar om hur du lyckas med att spritsa.

Spritsa dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Bakbloggaren Emma Brink Rask, visar steg-för-steg hur du får det bästa resultatet. Recept ur boken Baka och spritsa.

Emma Brink Rask med bloggen @brinkenbakar är aktuell med sin nya bakbok Baka och spritsa. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på mängder av sätt – med endast fem olika tyllar.

En tyll är munstycket som du sätter längst ner i spritspåsen. Formen på hålet i tyllen avgör hur spritsningen blir.

Du behöver

  • Tyllar
  • Spritspåse
  • Bakverk
  • Något slags kräm. Till exempel grädde, smörkräm, färskostkräm eller pannacotta

Så lyckas du

  • Rätt konsistens på krämen
  • Fyll inte spritspåsen för mycket
  • Tveka inte
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting
(5)

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosti­ng

Banancupcakes.
Mazarinpaj med björnbärskräm
(36)

Mazarinpaj med björnbärskräm

Mazarinpaj
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting
(148)

Lakritskladdk­aka med geléhallonfrostin­g

Lakritskladdkaka
Siffertårta med hallonkräm
(174)

Siffertårta med hallonkräm

Siffertårta.
Äppelbakelser med vaniljkräm
(26)

Äppelbakelser med vaniljkräm

Äppelbakelser med vaniljkräm
Emma Brink Rask med sin bok Baka och spritsa.

Bakbloggaren Emma Brink Rask med sin bok Baka och spritsa, Semic.

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.