Fyllda auberginer med kryddiga linser.

Fyllda auberginer med kryddiga linser

4 (1 röst)

– Jag älskar att tillaga auberginer så länge att de blir smältande mjuka i konsistensen. De blir extra smarriga om de toppas med en linsröra med doft av Mellanöstern, säger vegokocken Mattias Kristiansson.
Här är ett av hans favoritrecept när du vill äta klimatsmart.

Fyllda auberginer med kryddiga linser

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 auberginer
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kanel, mald
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk citronsaft, ca 0.5 citron
  • 1 dl vatten
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM