Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Spagetti med köttfärssås – utan kött

Av Gustav Johansson

(47)

Vad tycker du?

Spagetti med köttfärssås – utan kött

Köttfärssås är Sveriges populäraste maträtt.

– Jag tror det handlar om att rätten går att variera och den är också väldigt lätt att göra veganskt. Men det finns några tricks för att göra den riktigt, riktigt bra, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.

I det här avsnittet av ”Vegansk husmanskost” från tv-kanalen Godare visar Gustav hur du gör en perfekt växtbaserad ”Pasta bolognese” – häng med!

Ingredienser

  • 300 gVegofärs Kfp
  • 1 Lök, gul, stor
  • 1 morot, stor
  • 2 bladselleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 soltorkade tomater, + 1-2 msk olja från burken
  • 2 mskTomatpuré
  • 1 mskTimjan
  • 1 mskOregano
  • 4 lagerblad
  • 1,5 dlRött vin, gott
  • 1 burkHela inlagda tomater
  • 1 mskljus japansk soja
  • 1,5 mlGrönsaksfond, gärna lökfond
  • 2 mskKetchup, eller socker efter smak
  • 2 dlVatten, eller mer
  • 1 tskVitvinsvinäger, kan uteslutas
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 krukafärsk basilika
  • Olivolja, till stekning och avsmakning

Till servering

  • 500 gspaghetti
  • 1 dlcashewnötsparmesan
  • 0,5 krukafärsk basilika

Cashewnötsparmesan

  • 200 gCashewnötter, naturella
  • 1 dlNäringsjäst
  • 1 tskSalt
Spagetti med köttfärssås – utan kött

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spagetti med köttfärssås – utan kött

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept