Spagetti med köttfärssås – utan kött
Köttfärssås är Sveriges populäraste maträtt.
– Jag tror det handlar om att rätten går att variera och den är också väldigt lätt att göra veganskt. Men det finns några tricks för att göra den riktigt, riktigt bra, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.
I det här avsnittet av ”Vegansk husmanskost” från tv-kanalen Godare visar Gustav hur du gör en perfekt växtbaserad ”Pasta bolognese” – häng med!
Ingredienser
- 300 gVegofärs Kfp
- 1 Lök, gul, stor
- 1 morot, stor
- 2 bladselleristjälkar
- 3 vitlöksklyftor
- 6 soltorkade tomater, + 1-2 msk olja från burken
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskTimjan
- 1 mskOregano
- 4 lagerblad
- 1,5 dlRött vin, gott
- 1 burkHela inlagda tomater
- 1 mskljus japansk soja
- 1,5 mlGrönsaksfond, gärna lökfond
- 2 mskKetchup, eller socker efter smak
- 2 dlVatten, eller mer
- 1 tskVitvinsvinäger, kan uteslutas
- Salt och svartpeppar
- 0,5 krukafärsk basilika
- Olivolja, till stekning och avsmakning
Till servering
- 500 gspaghetti
- 1 dlcashewnötsparmesan
- 0,5 krukafärsk basilika
Cashewnötsparmesan
- 200 gCashewnötter, naturella
- 1 dlNäringsjäst
- 1 tskSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 receptMer på Godare
GUIDER
Här köps mest lösviktsgodis i Sverige
GUIDER
Upplev choklad på nya nivåer – sju resemål
ARTIKLAR
Kakao dyrare än koppar
Klassisk tigerkaka
Oreo-tårta med jordnötskräm
Brownie med mjölkchoklad
ARTIKLAR
”Drömmen är att öppna hotell i Italien”
Beer can chicken
Texas red chili på grillen
Grilled cheese sandwich