Bjud på söta prinsessbiskvier
Biskvier är gott, prinsesstårta är gott. Kombinera dem och du kan bjuda på de allra sötaste prinsessbiskvier. Camilla Hamid med bloggen ”My kitchen stories” delar med sig av sitt sockrade recept.
Ingredienser
- 200 gMandelmassa
- 0,75 dlströsocker
- 2 äggvita, stora
- 1 tskVaniljsocker
- 3 dlvispgrädde
- 1 krmBakpulver
- 2 dljordgubbssylt
- 250 gMarsipan, i valfri färg
- maizena, till kavling
- Florsocker, till garnering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
VIN
Så smakar de mest udda vinerna
GUIDER
Snittar och plock – så fixar du tilltugget på bästa sätt
Västerbottensröra med chips
Laxstubbe med Västerbottensost
Mini-langos
Avokadosnurra
ARTIKLAR
”Jag provlagar aldrig mina recept”
Aubergine med hummus och granatäpple
Kryddig morotssallad
Yoghurtsås med mynta och fetaost