Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

4,6 (5 röster)

Zucchinispaghetti med grönkålspesto – pasta pesto på ett helt nytt sätt. Den knallgröna, nyttiga och härligt krämiga peston kan förstås användas till helt vanlig spaghetti. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 zucchini, stor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • parmesanost, färskriven
  • cashewnötter, rostade, kan uteslutas
  • Pesto

  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g grönkål, cirka 3 dl
  • 60 g spenat, färsk
  • 100 g cashewnötter
  • 2 dl olivolja, cirka
  • 3 dl riven parmesan, cirka
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM