ÄNTLIGEN VARDAG! PRESENTERAS AV

Potatisbullar med goda tillbehör

Hemmagjorda potatisbullar – enklare än du tror

Foto: larik_malasha / iStockphoto
Hemmagjorda potatisbullar.

Klassiska potatisbullar med knaperstekt bacon och lingon är supergod vardagsmat som passar hela familjen.
Om du vill testa något nytt är det gott att byta ut de traditionella tillbehören mot kallrökt lax, citron och crème fraiche.
Potatisbullar är perfekt att göra om du får kokt potatis över.

Potatisbullar

Portioner: 4 Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 1 kg potatis

  • 1 gul lök

  • 3 msk vetemjöl

  • 2 ägg

  • salt och svartpeppar

  • smör till stekning

till servering:

  • knaperstekt bacon

  • lingonsylt

  • eller kallrökt lax

  • crème fraiche

  • citron

  • färsk dill

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Skala potatisen och koka mjuk.

  2. Mosa potatisen, det får gärna vara bitar kvar.

  3. Blanda potatis, lök, vetemjöl och ägg till en smet. Krydda med salt och peppar.

  4. Hetta upp smör i en stekpanna. Ta cirka en halv dl smet och forma bullar.

  5. Stek potatisbullarna i smör på medelhög värme, cirka 2 minuter på varje sida. Potatisbullarna ska få fin gyllenbrun färg.

  6. Servera!

ARTIKELN HANDLAR OM