Foto: MARIE MANDELMANN
Körsbärspaj på Mandelmanns vis.

Mandelmanns körsbärspaj med krämig fyllning

3 (19 röster)

Mandelmanns om körsbärspajen: ”Fåglarna ser till att körsbärsträden på Rörums backar bara blir fler och fler och att alla blir nöjda, inklusive korna. Inte mer än efterrätt att de också får bidra lite.” Ur boken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal (Bonnier Fakta). Recept: Gustav Mandelmann. Foto: Marie Mandelmann.

Körsbärspaj med krämig fyllning

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g smör, kallt
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 3 dl körsbär, ca 250 g
  • 3 dl yoghurt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Servering

  • vispad grädde

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Mandelmann

Paj recept

Efterrätt