Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

Publisert:
Bästa receptet på kladdkaka
(412)

Bästa receptet på kladdkaka

Semmelkladdkaka

Antal: 1 kaka Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 150 g smält smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1,5 krm malen kardemumma
  • 3 ägg
  • salt

Till garnering:

  • 3 dl vispgrädde
  • mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Blanda.
  4. Rör ner äggen, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  6. Vispa grädden och bred ut över kakan. Rosta mandelspån och strö över.
Semmelkladdkaka – lika lättbakat som en vanlig kladdkaka
Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.