Colakokt carnitas
”Jonas Cramby, som är kungen av mexikansk mat, har skapat receptet och jag har tagit mig friheten att vegansiera den. Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött om man inte vill använda substitut”, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 burkaromogen jackfruit i saltlake, à 565 g
- 1 mskPaprikapulver
- 1 krmCayennepeppar
- 1 krmnymald vitpeppar
- 1 tsknymald svartpeppar
- 1 tskVitlökspulver
- 1 tskChilipulver
- 2 tsktorkad oregano
- 1 mskSpiskummin, mald
- 1 apelsin, saften
- 1 limefrukt, saften
- 2 mskSoja
- 5 dlcola, din favorit av läskedrycken (inte light)
- Rapsolja, till stekning
Till servering
- mangosalsa
- pico de gallo
- 18 små tortillabröd
- 1 färsk lime
- 1 krukakoriander