Chokladmaränger – läckert söta och sega

avClara Öhrn

Foto: Aksenovko / iStockphoto
Chokladmaränger är gott till fikat.

Så gör du hemmagjorda chokladmaränger

Det bästa av två världar – choklad och maräng i ett och samma bakverk.
Det här receptet ger fantastiskt goda och sega maränger.
Supergott till marängsviss eller att äta precis som de är.

Chokladmaränger

Portioner: 10 st Tid: 1,5 h

Ingredienser:

  • 3 st äggvitor

  • 2 dl strösocker

  • 100 gram mörk choklad av fin kvalitet

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Smält chokladen över vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt svalna.

  3. Separera försiktigt äggvitorna från gulorna. Lägg vitorna i en väl rengjord bunke. Det är viktigt att det inte är något fett i bunken för att lyckas med marängen.

  4. Vispa äggvitorna till ett tjockt skum. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa tills skummet blir vitt och hårt. Häll i resterande socker och vispa tills marängen är så fast att du kan vända på bunken utan att marängen rinner ut.

  5. Ringla i den smälta chokladen i marängen. Blanda inte, då blir marängerna bruna istället för melerade.

  6. Skeda upp lagom stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Se till att du får med choklad på varje maräng.

  7. Grädda i cirka 1 h 15 min, eller tills marängerna känns spröda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Choklad

Recept

Bakning