Kanelbullar

Av Godare

(291)

Vad tycker du?

Kanelbullar

Låt den ljuvliga doften av nybakade bullar sprida sig i hemmet och bjud på helt perfekt hemgjorda bullar till fikastunden.
Här är receptet med smarta tips för smöret, kardemumman, fyllningen och inte minst penslingen. Detaljer som gör hela skillnaden!

Smör: Använd rumsvarmt smör istället för smält så går det åt mindre mjöl och bullarna blir saftigare.

Ingredienser

Deg

  • 125 gsmör, rumsvarmt
  • 5 dlMjölk
  • 50 gJäst
  • 0,5 mskKardemumma, hel, mortlad
  • 0,5 tskSalt
  • 2 dlSocker
  • 13 dlVetemjöl, cirka

Fyllning

  • 100 gsmör, rumsvarmt
  • 0,5 dlKanel
  • 1 dlSocker
  • 0,5 dlStröbröd

Topping

  • 1 ägg
  • 1 mskmjölk
  • 1 dlPärlsocker
Nybakade kanelbullar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kanelbullar

Ämnen