Kanelbullar
Låt den ljuvliga doften av nybakade bullar sprida sig i hemmet och bjud på helt perfekt hemgjorda bullar till fikastunden.
Här är receptet med smarta tips för smöret, kardemumman, fyllningen och inte minst penslingen. Detaljer som gör hela skillnaden!
Smör: Använd rumsvarmt smör istället för smält så går det åt mindre mjöl och bullarna blir saftigare.
Ingredienser
Deg
- 125 gsmör, rumsvarmt
- 5 dlMjölk
- 50 gJäst
- 0,5 mskKardemumma, hel, mortlad
- 0,5 tskSalt
- 2 dlSocker
- 13 dlVetemjöl, cirka
Fyllning
- 100 gsmör, rumsvarmt
- 0,5 dlKanel
- 1 dlSocker
- 0,5 dlStröbröd
Topping
- 1 ägg
- 1 mskmjölk
- 1 dlPärlsocker