Bolognese på gula ärtor
Här har vi ett riktigt save hack! Istället för att göra vegobolognese på något dyrt substitut kan du göra egen färs av gula ärtor, lök, vitlök och krossade tomater som ju är supercheap. Så bra!
Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront).
Ingredienser
- 2 lökar, gula
- 4 vitlöksklyftor
- 2 mskPaprikapulver
- 4 dlgula ärtor, torkade
- 2 mskTomatpuré
- 800 dlkrossade tomater, eller hela konserverade
- 2 dlVatten, eller mer
- 1 stBuljongtärning
- 4 Morötter
- 4 mskfrysta kryddor, t ex basilika eller persilja
- 1 tskSambal oelek, eller mer om du vill ha hetta
- 3 dlväxtbaserad grädde
- Salt och peppar
- Olja, att steka i
- 8 portionerPasta