Marinerade lammkotletter med ratatouille
Marinerade lammkotletter med ratatouille
– Om lammkotletterna klyvs kan de grillas hastigt på båda sidor så att porerna sluter sig och köttet blir saftigt. Salta, peppra och gnugga in kotletterna med rosmarin och timjan innan, så blir det riktigt bra, säger Per Morberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.
Ingredienser
- 14 lammkotletter, enkla, cirka
- 3 vitlöksklyftor, stora
- 3 kvistarrosmarin, repad
- 3 kvistartimjan, repad
- 0,5 citron, pressad saft
- 0,5 dlolivolja
- Salt och svartpeppar
- 4 kvistartimjan, repad
- 3 kvistarrosmarin, repad
- 1 dlpersilja, slätbladig, hackad
- 3 lagerblad
- 1,5 tskSalt
- 0,5 tsksvartpeppar, nymald
Ratatouille
- 1 Aubergine, stor, à ca 500 g
- 2 zucchini, à 225 g
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 Paprikor, röda och gröna
- 1 kgtomater, mogna
- 1,5 dlolivolja, till stekning
- 1 mskTomatpuré