Foto: Thinkstock
Rabarber och jordgubbspaj

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

Bli först med att rösta!

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 msk socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 6 späda rabarberstjälkar, ca 250 g
  • 0.5 l jordgubbar
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 msk potatismjöl

Gör så här

avClara Öhrn

Fira nationaldagen med en söt och syrlig rabarberpaj.
Jordgubbar och rabarber i en perfekt kombination.
Servera den somriga rabarberpajen med vaniljsås eller grädde.

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Smält smöret i en kastrull eller bunke i mikron.

  3. Tillsätt socker, mjöl och havregryn och blanda ihop till en smulig deg.

  4. Smörj en pajform, 26 cm diameter, med en tsk smör.

  5. Rensa och skiva jordgubbar och rabarber och lägg i en skål. Om rabarbern är grov bör du skala den.

  6. Tillsätt potatismjöl och socker och blanda med frukten så att allt täcks.

  7. Bred ut jordgubbarna och rabarbern i pajformen och fördela smuldegen över.

  8. Grädda smulpajen i ca 25 minuter. Täck med folie mot slutet om det behövs, så att pajen inte blir för mörk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept