Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé med risotto blir en riktig festmåltid. Filén får en sötsalt smak av apelsinjuice, socker och vitlök. Ett tips är att ha i rikligt med västerbottensost i risotton för extra krämighet och sälta.

Recept av kocken Thomas Diederichsen.

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé recept.

Ingredienser

  • 600 gFläskfilé, putsad från senar
  • 2 apelsin, strimlat skal
  • 4 dlApelsinjuice
  • 1 mskSocker
  • 3 gNejlika, hel
  • 2 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 silverlök, skuren i klyftor
  • Smör, och/eller olja till stekning
  • Salt och peppar

Risotto

  • 4 dlavorioris
  • 2 Schalottenlök, finhackad eller riven
  • 2 dlVitt vin
  • 1 lKycklingbuljong
  • 100 griven västerbottenost
  • 50 gSmör
  • olja, till stekning
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé