Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis.

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs

4,8 (6 röster)

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis – en variant på vinkokta musslor som får sällskap av en kraftfull majonnäs och krispig potatis. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor med skal
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 st jalapeño, röd
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 flaska öl, 33, cl
  • 2 msk bladpersilja
  • Kaprismajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 citron, urpressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar, nymanlen
  • 2 msk kapris, hackad
  • Citronpotatis

  • 800 g potatis, mjölig
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, liten, skalremsor och saft
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM