Ölkokta musslor med kaprismajonnäs

Av Godare

(23)

Vad tycker du?

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs

Det här är en variant på vinkokta musslor som får sällskap av en kraftfull majonnäs och krispig citronpotatis. Recept ur kokboken ”Eat good” av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis.

Ingredienser

  • 2 kgBlåmusslor med skal
  • 2 Schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stjalapeño, röd
  • 0,5 dlOlivolja
  • 1 flaskaÖl, 33, cl
  • 2 mskBladpersilja

Kaprismajonnäs

  • 1 Äggula
  • 1 mskDijonsenap
  • 1,5 dlRapsolja
  • 0,5 Citron, urpressad saft
  • 0,5 tskSalt
  • 1 krmPeppar, nymanlen
  • 2 mskKapris, hackad

Citronpotatis

  • 800 gPotatis, mjölig
  • 2 mskOlivolja
  • 1 Citron, liten, skalremsor och saft
  • 1 tskFlingsalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs

Ämnen