Veganska pannkakor med fluffig vispgrädde
Prova växtbaserade pannkakor med kikärtsspad istället för ägg. ”Jag blev så lycklig när jag insåg att de faktiskt smakar likadant, om inte snäppet bättre,” säger Gustav Johansson. I videon visar han också hur du får växtbaserad vispgrädde extra fluffig och god!
1 portion ger ca 12–15 stycken pannkakor.
Ingredienser
- 1 dlkikärtsspad
- 5 dlVetemjöl
- 8 dlväxtbaserad mjölkdryck
- 1 tskSalt
- växtbaserat smör, att steka i
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept