Grava egen lax, det är inte alls så svårt som man kan tro. Soja ger bra smak och det är gott att ringla över lite av såsen på den gravade laxen. – Tillsammans med ingefära och sesam får den en asiatisk touch, säger receptkreatören Anna Wendt.
1 portion i receptet räcker till 10–12 bufféportioner. Tid tillkommer med två dygn för laxen i kylen.
Ingredienser
1 kglaxfilé
4 mskSalt
1 dlströsocker
0,5 dlJapansk soja
1 mskingefära, eller mer efter smak, riven.
1 mskgräslök, finhackad
Sojadressing
0,5 dlJapansk soja
1 msksesamolja
1 tskingefära, riven
0,5 vitlöksklyfta, riven
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
Vad tycker du?
Sojagravad lax
Anna Wendt jobbar som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.