Hurry curry

Uppdaterad 2019-07-17 | Publicerad 2004-12-27

– snabblagat och indiskt

Indiskt är sådant där man hämtar i plåtformar hos Raja eller Golden sitar.

Vem orkar laga själv när det ingår tusen kryddor och receptet är krångligt som en videomanual?

Men nu finns det hopp för hemlagare. Lotta Voltaire snabbar upp processen med nya boken Hurry curry.

Lax- och äppelbiffar med ingefära.

Tre frågor till Lotta Voltaire:

Varför blev det en indisk kokbok?

- Det slog mig plötsligt i en affär att jag borde göra en indisk kokbok med råvaror som vi svenskar kan få tag på och rätter som vi har tid att laga.

- Jag och fotografen Pia Ulin åkte runt ett par veckor i Indien och talade med kvinnor om mat och fick hälsa på i deras kök. Det var en fantastisk upplevelse. Sedan lagade vi rätterna och fotograferade i Spanien

för att vara säkra på bra ljus.

Du har ju barn så det räcker till ett hockeylag - gillar de indisk mat?

- Det är inga problem alls. Jag lagar ju mycket konstig mat så de har fått lära sig att äta allt. Men det är klart, ibland får man skölja bort såsen från riset.

Ett tag drev du fem fik och restauranger, längtar du tillbaka till krogbranschen?

- Jo, jag kan känna suget efter det tajta lagarbetet till och med efter allt bråkande men arbetstiderna skulle passa dåligt med mitt privatliv just nu.

Fyra recept ur boken

Mer om Lotta

Renée Voltaire.

Kryddblandningar

Kryddor

Kryddfest.

Tre hälsosamma indiska drinkar

Läskande lassies.

Jon Hansson