Ratatouille med rödbetor och fetaost.

Rödbetsratatouille med fetaostströssel

3 (3 röster)

Färgstark gryta med rödbetor och fetaost

Rödbetor och fetaost passar perfekt ihop. Tricket med det här receptet är att man tillagar grytbasen och rödbetorna var för sig, så att inte hela grytan blir färgad av rödbetorna.

Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic).
Foto: Stefan Weittanen.

Rödbetsratatouille med fetaostströssel

  • Ingredienser

  • 500 g rödbetor, färska
  • 3 msk smör och rapsolja
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • Grytbas

  • 250 g steklökar
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 3 msk olivolja
  • 1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljong
  • 1 burk vita bönor, sköljda och avrunna
  • 4 dl kokande vatten
  • Till servering

  • fetaostströssel
  • kapris
  • 1 msk dill, finhackad

Gör så här