Rödbetsratatouille med fetaostströssel
Färgstark gryta med rödbetor och fetaost
Rödbetor och fetaost passar perfekt ihop. Tricket med det här receptet är att man tillagar grytbasen och rödbetorna var för sig, så att inte hela grytan blir färgad av rödbetorna.
Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic).
Foto: Stefan Weittanen.
Rödbetsratatouille med fetaostströssel
Ingredienser
- 500 g rödbetor, färska
- 3 msk smör och rapsolja
- 2 msk råsocker
- 2 msk hackad persilja
- 3 kvistar oregano
- 2 msk balsamvinäger
- salt och peppar
Grytbas
- 250 g steklökar
- 300 g morötter
- 200 g palsternacka
- 3 msk olivolja
- 1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljong
- 1 burk vita bönor, sköljda och avrunna
- 4 dl kokande vatten
Till servering
- fetaostströssel
- kapris
- 1 msk dill, finhackad