Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix
– Praktisk rätt att bjuda på. Lägg fläskfilén i marinaden dagen innan och du har mer tid att ägna åt dina gäster. Men framför allt ska du göra den här för att den är riktigt, riktigt god och är en av mina absoluta favoriter, säger Paolo Roberto.
Filetto di maiale marinato nel vino bianco con caponata
Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- olivolja
- 1 nypa peperoncino (chili)
- finrivet skal från 1 citron
- persilja, finhackad
Marinad
- 1 dl vitt vin
- 1 dl olivolja
- 1 kruka basilika
- 2 vitlöksklyftor
- salt och peppar
Caponata
- 2 msk pinjenötter
- 1 aubergine, skuren i tärningar
- 1 gul lök, skivad
- 2 selleristjälkar, strimlade
- 2 tomater, skurna i små bitar
- 2 msk oliver, svarta
- 2 msk pinjenötter
- 3 tsk kapris
- 1 tsk socker
- 2 msk vitvinsvinäger
- olivolja
- 0.5 dl basilikablad
- salt