Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple

avAftonbladet

Foto: Stefan Wettainen
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple.

Hemgjorda granolabar är förstås godare. Här med hasselnötter, torkad frukt och äpple. Rulla in varje bar i lite bakplåtspapper och förvara i kylen.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple

Antal: 16 portioner

Ingredienser:

  • 4 dl havregryn

  • 3 dl hasselnötter

  • 1,5 dl torkade blåbär

  • 0,5 dl krossat linfrö

  • 1 dl solrosfrön

  • 0,5 dl pumpakärnor

  • 0,5 dl honung

  • 0,5 dl äppelmos

  • 2,5 dl hasselnötssmör

Gör så här:

  1. Klä en form med bakplåtspapper så det täcker hela botten och sidorna.

  2. Blanda alla ingredienser utom hasselnötssmöret i en stor skål. När allt är blandat, tillsätt nötsmöret och blanda till en homogen massa.

  3. Bred ut massan i formen och pressa ned den med hjälp av ytterligare ett bakplåtspapper. Låt formen stå i frysen 1 timme. När massan stelnat, skär kakan med hjälp av en kniv i 16 jämnstora bitar. Rulla in varje bar i lite bakplåtspapper och förvara i kylen.

ARTIKELN HANDLAR OM