Ingredienser
Ägg och ansjovis
- 6 ansjovisfiléer, stora (eller dubbelt så många små)
- 0,25 äpple, syrligt
- 0,25 rödlök
- 1 msktimjan, färsk (hackad)
- 4 mskgräddfil
Ägg provencale
- 4 Sardellfiléer
- 1 dlOliver, urkärnade (gröna och/eller svarta)
- 3 mskpersilja, grovt hackad
- 0,5 vitlöksklyfta
- 2 mskOlivolja
- 8 kvistarfärsk timjan
- Salt och peppar
Äggägg
- 1 stor skiva färskrökt lax
- 2 mskHackad dill
- 2 mskhackad gräslök
- 1 mskrödlök, fint hackad
- 50 glöjrom, eller sikrom
- Peppar
Ägghalva classique
- 100 gRäkor, skalade, med skal
- 1 mskHackad dill
- 1 mskhackad gräslök
- 1,5 dlneutral olja, till majonnäsen
- 1 Äggula, till majonnäsen
- 1 tskosötad senap, till majonnäsen
- 1 krmCayennepeppar, till majonnäsen
- 1 tskPressad Citron, till majonnäsen
- Salt och peppar, till majonnäsen
Pyttiga ägg
- 1 prinskorv, eller motsvarande mängd god men inte stark korv
- 1 medelstor potatis
- 2 mskLök, hackad
- 2 mskSmör
- 2 skivorrökt renstek
- 1 inlagd rödbeta
- 1 mskHackad persilja
- Salt och peppar
BLT-topping
- 4 körsbärstomater
- 0,5 mskOlivolja
- 2 skivorbacon
- 8 fina små salladsblad, och/eller salladsskott
- 0,5 skivadygnsgammalt bröd, lant- eller formbröd
- 1 mskOlivolja
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.