Stela regler välter stans foodtruckar

Uppdaterad 2016-03-20 | Publicerad 2016-03-19

Arkivbild.

– Det stora felet är ju att vi inte får vara där det finns folk, säger Mats Yngve som driver Kantarellkungen till Mitt i.

Det är tidningen Mitt i som tagit tempen på foodtruck-industrin i Stockholm. I enkäten svarar alla att det är mycket svårt att gå runt – bilarna får inte stå utanför tunnelbanan och har bara tillstånd att servera fram till midnatt. Foodtruck-förbudet i stan gäller Kungsgatan till Slussen, halva Götgatan, Medborgarplatsen, Strandvägen och Gärdet, men också torgen i Skärholmen, Farsta, Hässelby och Vällingby, skriver Mitt i.

– Det finns cirka tio bra ställen i Stockholm att stå på just nu och cirka 60 aktiva truckar som slåss om de platserna från tidig morgon. Hela city och de mest intressanta ställena runt om i Stockholm är avspärrade för oss, säger Bart Brolin som driver Vegan Soul Train till tidningen.

Fredrik Melin som driver Freds food truck är särskilt kritisk till att han inte får sälja mat på Stureplan på helgnätternas småtimmar.

– Hur skulle mat kunna vara negativt när folk kommer ut från krogen? säger han.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln