Läsarna: Det råder anarki på många skolor

Läs chatten om den svenska skolan

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Publicerad 2019-05-16

Till helgen marscherar lärare från hela landet i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Jönköping, Malmö och Jokkmokk som har fått nog av besparingar och sämre arbetsmiljö i skolan.

Hur ser du på den svenska skolan – vad skulle du vilja förändra?

Berätta om dina erfarenheter och diskutera med varandra i Aftonbladets chatt.

Denna chatt är stängd.

  • Susanna Vidlund
    16 maj 2019

    Tack till alla som chattat med oss idag om skolan. Ha en riktigt fin dag!

  • 16 maj 2019

    Började skolan 1972 och då fick vi stå i kö och vänta på fröken innan hon öppnade dörren till klassrummet och vänta på att hon sa varsågod och sedan ställa sig vid bänken och invänta varsågod och sitt och efter det sedvanlig morgonsamling med tramporgel och psalm. Jag vet inte om vi tog skada av detta för dagens ungdomar har ju inte vett att resa sig i bussen när det kommer någon äldre människa som behöver sitta. Något har gått väldigt snett sedan många år tillbaka.

    Håkan

    Susanna Vidlund
  • 16 maj 2019

    Detta är inte enbart ett skolproblem. Sverige står inför nedskärningar i samtliga sektorer. Det är bara att acceptera att vi inte längre har råd med den välfärd vi är vana vid.

    Staffan Nilsson

    Susanna Vidlund
  • 16 maj 2019

    Anna. Det blir lätt ångest om man alltid skjuter upp saker till dagen innan. Skolan handlar om att lära sig och förbereda sig för ett liv där man går till jobbet varje dag. Där har vi föräldrar ett stort ansvar. I den digitala tidsålder vi lever i kan man följa ens barn varje steg. Den lyxen hade man inte förr. Det är lättare att lägga grunden till en bra vana än att försöka ändra en dålig.

    Håkan

    Susanna Vidlund
  • 16 maj 2019

    Politikerna har inte tagit sitt ansvar. De fins ju ingen skola som inte vill att det inte ska gå bra för eleven! Man tror att allt handlar om pengar men så är det inte. Utan det finns skolor som bli sämre men som varit bra, för de får inte tag på lärare eller specialpedagoger hur myckte de än annonserar på grund av brist. Då blir det att man konkurrerar om personalen. Då kommer verkligen de barn som behöver stöd i kläm. Sen är det ju skrattretande att Skolverket då, har riktlinjer hur man ska sköta skolan och om man inte gör det kommer skolinspektionen och pekar med hela näven. Det går inte ihop!

    Åsa

    Susanna Vidlund