Annons

Så lärde sig Bo, 6 år, läsa innan skolstarten

Foto: Marcus Engström
POIO

Bo ska snart börja skolan, men redan nu har han knäckt läskoden.

– Han var ganska intresserad av bokstäver innan, men nu läser han på allt från registreringsskyltar på bilar via mjölkpaket till enklare böcker, säger pappa Marcus Engström.

I lässpelet Poio gör man om bokstäver och ord till roliga uppgifter i en spännande fantasivärld som barnen får utforska på egen hand. Leken går gradvis över till att handla mer om inlärning och allt eftersom barnen klarar nya nivåer i spelet lär barnen sig mer om sammanhanget mellan bokstäver och ord. Spelet är tänkt för barn mellan fyra och nio år, men anpassar sig efter varje enskilt barns nivå.

EXTERN LÄNK

Läs mer om lässpelet Poio och hur barnen kan knäcka läskoden

”Läsning är nyckeln till allt”

När Bo, 6 år, började spela lässpelet Poio tog det bara några dagar att knäcka läskoden.

–  Han var ganska intresserad av bokstäver innan, men nu läser han på allt från registreringsskyltar på bilar via mjölkpaket till enklare böcker, säger pappa Marcus Engström.

Att börja träna läsförståelse innan man börjat skolan ser pappa Marcus som något väldigt positivt.

– Läsning är nyckeln till allt, om man har kommit över den tröskeln blir skolan så mycket enklare. Känslan av att kunna läsa sig till saker tidigt i livet tror jag också är viktig, säger han.

Foto: Marcus Engström

”En morot för att anstränga sig”

Att uppleva inlärning som något roligt, spännande och tryggt motiverar barn till att våga anta nya utmaningar och till att fortsätta lära sig nya saker. Att Poio i första hand är ett underhållande spel kan på ett lekfullt sätt motivera barn till att lära sig läsa.

– Det tog bara några dagar för Bo att knäcka läskoden, förmodligen för att det var kul att försöka ta sig vidare i spelet. Att det finns en morot för att anstränga sig för att komma vidare är viktigast för Bo. Själv tycker jag att funktionen att man kan trycka på alla ord för att höra hur de uttalas är bra, berättar Marcus.

EXTERN LÄNK

Ladda ned lässpelet Poio idag och låt dina barn knäcka läskoden!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.