Annons

200 000 svenskar har laddat ner nya appen

OMNI EKONOMI

Omni Ekonomi ritar om marknaden för affärsläsare i Sverige. Över 200 000 har laddat ner appen sedan lanseringen.

– Att det fanns ett uppdämt behov av en helt ny tjänst för affärsmänniskor visste vi. Men vi kunde inte ana att det var så här stort, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare.

Omni Ekonomi, som är gratis att både ladda ner och att använda, är ett helt nytt sätt att uppleva affärsnyheter. I appen ges nyheter och perspektiv från världens alla affärsmedier på ett ställe.

"Överväldigande respons"

Användarna ges dessutom möjlighet att ställa in sin egen nyhetsmix och lägga upp bevakningar på bolag och branscher.

– Responsen från läsarna är överväldigande. De ger appen högsta betyg och sprider den självmant vidare bland vänner och kollegor, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och vd på Omni.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner Omni Ekonomi för Iphone

Ladda ner Omni Ekonomi för Android

”Läsarna blir beroende”

Omni Ekonomi finns för såväl Android som iPhone och iPad. Sedan premiären i november har 200 000 laddat ner appen, vilket innebär att appen har snittat på runt 1 100 nedladdningar per dag.

– Ännu roligare än nedladdningarna är att de som laddar ner förblir användare. De säger att de omedelbart blir beroende av appen och att den både radikalt förändrar och förbättrar deras konsumtion av affärsnyheter.

En stor andel av användarna läser Omni Ekonomi för att få fördjupad bevakning av nyheter som rör deras egna placeringar, i aktier och i fonder. De läser Omni Ekonomi mycket för bolags- och börsbevakningen. Men även affärsläsare som läser ekonominyheter för sitt arbetes skull står för en stor andel av läsarna.

"Kort och unikt"

– Våra undersökningar visar att läsarna mest uppskattar att vi samlar nyheter från all världens affärsmedier på ett ställe. Näst mest uppskattar de våra korta, unika och koncisa sammanfattningar.

Men vad är hemligheten, hur kunde ni träffa så här rätt?

– Det finns ingen hemlighet. Hela förklaringen ligger i att Omni Ekonomi har utvecklats tillsammans med läsarna. Genom oändligt många intervjuer och samtal har vi kartlagt affärsmänniskornas behov och upplevda problem. Utifrån dem har vi utvecklat Omni Ekonomi, svårare är det inte.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner Omni Ekonomi för Iphone

Ladda ner Omni Ekonomi för Android

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.