Annons

"Kommunikationen är otroligt viktig"

Bella Söhrman, 8, älskar vilda lekar och spring.
ASSISTANS FÖR DIG

Bella Söhrman, 10, älskar spring och vilda lekar. Men hon måste ha stöd och hjälp – under all vaken tid.

Funktionsnedsättningen innebär att familjen är beroende av att den personliga assistansen fungerar.

– Kommunikationen är otroligt viktig, säger Bellas pappa Richard.

Bella Söhrman är i likhet med de flesta 10-åringar glad, sprallig och nyfiken på världen. Men hon föddes med en hjärnskada som gör att hon har en utvecklingsstörning, epilepsi, autism och nedsatt balans. Hon behöver därför stöd och hjälp under all vaken tid.

Bellas föräldrar har tidigare testat utomstående assistenter, men de har också arbetat heltid som personliga assistenter för Bella.

Att välja ett privat assistansföretag kostar ingenting och ger stora möjligheter att påverka sin egen situation.

Personligt engagemang

Richard Söhrman hade gjort research innan familjen kom i kontakt med Assistans för dig. En av anledningarna till att valet föll på Assistans för dig är att bolaget är familjeägt. Grundarna Peter och Siri Wahlbäck har själva erfarenhet av att ha personlig assistans inom familjen, och startade förtaget när Siris mamma insjuknade i cancer.

Det personliga engagemanget har betytt mycket för Richard Söhrman.

– När vi skickade iväg första mailet ringde de upp direkt. Jag upplevde det som ett väldigt positivt bemötande. Både i telefon och när de sen kom på besök.

EXTERN LÄNK:

Vill du arbeta för Assistans för dig? Här hittar du lediga tjänster över hela landet

Tryggt med juridisk hjälp

En av anledningarna till att många byter assistansbolag är bristande kommunikation mellan den assistansberättigade och bolaget. Men något sådant har Richard Söhrman inte upplevt.

– Något som jag verkligen värdesätter med Assistans för dig är just kommunikationen. Det är så oerhört viktigt att den fungerar. Vi får alltid snabba svar på våra frågor och hjälp med det vi behöver.

I början var frågorna många, men familjen Söhrman upplevde alltid att de fick hjälp när de hörde av sig till sin assistanssamordnare.

– Det känns också tryggt med tillgången till juridisk hjälp. Vi har fått mycket stöd i ansökan om assistanstimmar och vid möten med kommun och Försäkringskassan.

EXTERN LÄNK:

Vill du byta assistansbolag? Läs mer om Assistans för dig

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.