Annons

Nicole 14: ”Nu kan jag plugga i min egen takt”

Foto: Privat
ALBERT

Kraven är stora på barnen i skolan.

Men med en digital mattelärare blir det roligare och enklare för barnen att lära sig matte.

– Jag vill att alla mina klasskamrater också ska få ta del av Albert, säger fjortonåriga Nicole.

Den digitala matteläraren Albert har redan hjälpt tusentals svenska barn och familjer med studiestöd. Både för elever som har svårt med matten, men även för elever som har lättare för matten och vill utmana sig själva i en högre takt. Albert är utvecklad för att lära ut allt som användaren behöver lära sig i respektive årskurs. Tjänsten utmanar på de områden som användaren har problem med, och ger tips och ledtrådar för att lösa uppgifter steg-för-steg. Albert ger också förslag på likande uppgifter och har över 200 animerade lektioner som hjälper till att komma vidare och förstå bättre.

EXTERN LÄNK:

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis!

”Jag gillar inte att plugga sista dagen inför ett prov”

Nicole Biegniewska går i årskurs 8 och är en av många som vänt sig till Albert.

– Jag använder alla delar lika mycket eftersom jag är en person som pluggar kontinuerligt, jag gillar inte att plugga sista dagen inför ett prov. Utan jag gör det till en arbetsprocess när jag pluggar inför ett prov. Albert hjälper mig med den processen, jag löser uppgifter, kollar på lektioner och skapar prov i appen. Jag blir stolt över att ha en digital mattelärare i min telefon som finns där när jag behöver hjälp.

”Kan plugga i lugn och ro i min egen takt”

Nicole tycker att det bästa med Albert är att hon kan ta fram appen när hon vill, även om hon är på resande fot.

– När jag är ute och reser i landet med min musik så kan jag ta fram Albert när jag vill, jag bestämmer själv när jag är sugen att plugga lite extra matte, Albert gör det lätt för mig eftersom han förklarar uppgifterna steg för steg i lugn och ro och jag kan titta på lektioner i min egen takt.

– Matte är roligt om man förstår vad man gör, jag hade lite svårt för matte på mellanstadiet men nu på högstadiet går det bättre för jag förstår mer. Matte finns överallt i livet och förstår du matte kan du förstå språk bättre och känslan av att lösa ett tal eller förstå helheten med en uppgift gör att jag får ett bättre självförtroende.

EXTERN LÄNK:

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis!

”I skolan kan det i vara rörigt och stressigt ibland”

Hur länge och hur ofta Nicole väljer att plugga med Albert skiljer sig åt från gång till gång.

– Det är olika, om vi har ett matteprov eller om jag missat någon lektion använder jag det mycket. Jag kan ibland kolla på någon film och sen lösa några uppgifter efter eller mitt i filmen. Det varierar alltifrån några minuter till längre stunder. I skolan kan det ibland vara lite stressigt och rörigt men med Albert kan jag ta det i min egen takt på bussen eller hemma.

Slutspurt i skolan

Nu när man börjar nå slutet av vårterminen brukar det blir lite mer hektiskt i skolan i form av nationella prov och betygssättning. Teamet bakom Albert säger att det är ett ypperligt tillfället att prova Albert gratis nu för att se om det är något som passar dig och ditt barn.

På frågan om Nicole skulle rekommenderat Albert till andra så svarar hon:

– Absolut, jag vill att mina klasskamrater också ska få ta del av Albert.

EXTERN LÄNK:

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.