Annons

Här lanseras nya spännande vegomenyn

Vego-trenden är här för att stanna.

Det har Ving tagit fasta på – nyligen lanserades en vegetarisk meny på deras Ocean Beach Club-hotell.

– Vi plockar inte bort något, i stället utökar vi utbudet av mat med ytterligare en meny, säger Lennart Kevdal, produktchef på Ving.

Tiden då det fanns ett pliktskyldigt, halvtrist vegetariskt alternativ på menyn är förbi. I dag erbjuder såväl matbutiker som restauranger mängder av vegetariska produkter och rätter.

För restauranger handlar det i dag om att höja standarden till samma nivå som kött och fisk.

Utifrån detta föddes idén om en vegetarisk meny på Vings Ocean Beach Club-hotell.

– Vi har alltid haft vegetarisk mat på menyn, men vi har sett att det finns ett stort intresse för att uppdatera och utöka rätterna. Folk vill äta vegetariskt av hälsoskäl, men också av miljöskäl. Man vill äta mer medvetet helt enkelt, framför allt den yngre generationen, säger Lennart Kevdal, produktchef på Ving.

Chèvrefyllda risbiffar med morotspuré.

Tog fram tio nya rätter

Den nya menyn togs fram tillsammans med kocken och måltidskonsulten Johan Åkerberg.

– Jag och Johan besökte massa krogar i Stockholm och även andra platser i världen och testade en massa olika vegetariska rätter. Sedan tog vi fram tio olika som vi ville ha, berättar Lennart Kevdal.

Därefter besökte kökspersonal från alla tre hotellen Stockholm, där man lagade rätterna tillsammans med Johan Åkerberg, för att sedan ta med kunskapen till sina respektive hotell.
EXTERN LÄNK:
Testa en en av Vings välsmakande vego-rätter redan nu – här finns recepten!

All inclusive populärt igen

Ocean Beach Club-hotellen ligger på Kreta, Cypern och Gran Canaria, och bjuder på avslappnad, opretentiös lyx för moderna barnfamiljer. Mycket fokus läggs just på maten, och Lennart Levdal berättar att all inclusive har blivit populärt igen efter några år då à la carte var mer efterfrågat.

– All inclusive-konceptet ser dock lite annorlunda ut på dessa hotell. Frukost och lunch består av buffé i vanlig ordning, men vid middagen hämtas för- och efterrätt från buffé medan varmrätten beställs à la carte.

Vegetarisk bowl med topping.

”Det ska finnas något för alla”

Restaurangen erbjuder ett antal olika menyer med olika teman, och nu i vår hade den vegetariska menyn premiär.

– Det handlar alltså inte om att vi har tagit bort något, utan i stället adderat flera spännande och välsmakande rätter. Just för att det ska finnas något för alla: oavsett om man är vegetarian, om bara vill äta kött eller om man känner för en grillad köttbit enda dagen och är mer sugen på en chèvrefylld risbiff nästa dag, säger Lennart Kevdal.
EXTERN LÄNK:
Avslappnad lyx perfekt för barnfamiljer – besök Ocean Beach Club i sommar!

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln